PR-06.03


Όσον αφορά τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ( βλέπε εδώ) υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις από διαφορετικά υλικά περσίδων (αλουμινίου περσίδες, γυάλινες περσίδες, ξύλινες περσίδες, διάτρητες μεταλλικές περσίδες, φωτοβολταικές περσίδες κ.λ.π)

Η αποτελεσματική ηλιακή προστασία αποτελεί αναγκαιότητα για το χώρο κατοικίας και εργασίας και οποιουδήποτε κλειστού χώρου. Σε περίπτωση απουσίας μπορούν οι χώροι παρά την ύπαρξη αερισμού να υπερθερμανθούν δυσάρεστα σε ελάχιστο χρόνο και η  υπερβολική φωτεινότητα-ακτινοβολία, να μην επιτρέπει διόλου την εργασία η παραμονή στους χώρους αυτούς.

Η ηλιακή προστασία εξασφαλίζει:

α) Ελεγχόμενη σκίαση κατά την διάρκεια της ημέρας

β) Ελεγχόμενη διάχυση και κατεύθυνση του εισερχόμενου φωτός ( DAYLIGHT GUIDANCE), προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες παραμονής, εργασίας σε υπολογιστές, προβολής σε οθόνες κ.λ.π.

γ) Δροσερό περιβάλλον το καλοκαίρι με τεράστια οικονομία στο κόστος κλιματισμού (οικονομία της τάξης του 60%)

δ) Οικονομία θέρμανσης το χειμώνα, με την ελεύθερη εισροή των ηλιακών ακτίνων (εξοικονόμηση της τάξης του 30%-40%)

ε) Η ηλιακή προστασία που εφαρμόζεται εξωτερικά σταματά ήδη το 60 - 80% της ηλιακής ακτινοβολίας μπροστά από το γυαλί.

Οι προδιαγραφές για τις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ (HPL FUNDER-IROCO) ΠΑΧΟΥΣ 8 mm - 400 mm της GLASSCON είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

Η εξωτερική σκίαση και κυρίως οι  περσίδες από ξύλο ή HPL FUNDERMAX TRESPA κλπ.  είναι ευρέως γνωστές και χρησιμοποιούνται  πλέον πολύ συχνά σε διάφορες εφαρμογές, κυρίως για σκίαση η/ και καθοδήγηση φωτός και εξοικονόμηση ενέργειας και άλλοτε απλά για αισθητικούς και αρχιτεκτονικούς λόγους. Οι εξωτερικές ξύλινες περσίδες η HPL FUNDERMAX LOUVERS δεν έχουν ανάγκη από καμία είδους συντήρηση, ενώ διακρίνονται για την πληθώρα εφορμογών τους, για τα μεγάλα ανοίγματά τους και την διαχρονικότητά τους.

  • Περιστρεφόμενες περσίδες ΞΥΛΙΝΕΣ HPL FUNDER (ορθογωνικής διατομής π.χ 5 cm * 22 cm ή άλλη διάσταση ) σε πάνω από 25 ποιότητες και είδη ΞΥΛΟΥ (πρόκειται για HPL ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ! ) τύπου ISV και με ανοξείδωτους ΙΝΟΧ γερμανικούς κινητήρες περιστροφής IP65,  ( βλέπε φωτογραφίες εφαρμογών έργων /projects/isv-piladakis).
  • Περιστρεφόμενες περσίδες ΞΥΛΙΝΕΣ HPL ΠΑΧΟΥΣ 10-16 mm ( ALTERN 2.0) σε πάνω από 25 ποιότητες και είδη ΞΥΛΟΥ (πρόκειται για HPL ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ! ) και με ανοξείδωτους ΙΝΟΧ γερμανικούς κινητήρες περιστροφής IP65, ( βλέπε φωτογραφίες εφαρμογών έργων /projects/isv-piladakis ).
  • Σταθερές (κατακόρυφες & οριζόντιες) FIXED ΞΥΛΙΝΕΣ HPL ΠΑΧΟΥΣ 8 mm -16 mm ( STATHERES) σε πάνω από 25 ποιότητες και είδη ΞΥΛΟΥ (πρόκειται για HPL ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ! ). Επίσης μπορούν οι σταθερές κατακόρυφες & οριζόντιες ξύλινες ΠΕΡΣΙΔΕΣ (HPL FUNDER- IROCO) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΧΟΣ έως 400 mm(ορθογωνικής διατομής π.χ 50 mm * 400 mm ή άλλη διάσταση ) σε πάνω από 25 ποιότητες και είδη ΞΥΛΟΥ . Αναρτώνται σε υπάρχουσα κατάλληλη υποδομή (εφόσον υφίσταται), μέσω ειδικών στηριγμάτων που κατασκευάζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε έργου.

Σχετικά με τις ιδιότητες & εφαρμογές του υλικού HPL FUNDERMAX/TRESPA ισχύουν ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  • Το σύστημα ''glasscon ΞΥΛΟ HPL FUNDERMAX -HPL MAX EXTERIOR'' είναι ειδικά πάνελ εξωτερικής εφαρμογής αποτελούμενα από θερμοσκληραινόμενα υψηλής πίεσης ελάσματα (HPL) με το πρότυπο EN 438-6, και με εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία σε όλες καιρικές συνθήκες. Η εξωτερική επίστρωση αποτελείται από διπλά σκληρυμένες ακρυλικές ρητίνες πολυουρεθάνης. Παράγονται σε ειδικές πρέσες υπό υψηλή πίεση και υψηλή θερμοκρασία.
  • Το υλικό glasscon HPL FUNDERMAX δεν γηράσκει, δεν σαπίζει, δεν αναπτύσσει μικροοργανισμούς, είναι απολύτως ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και διακρίνεται για την υψηλή αντοχή στις κρούσεις.
  • Βαφές και σχέδια με spray (anti-graffiti) απομακρύνονται εύκολα με οργανικούς διαλύτες χωρίς κίνδυνο βλάβης του χρώματος της πλάκας.
  • Η συμπεριφορά του υλικού στην φωτιά είναι εξαιρετική, και υπάρχει και πυράντοχο (F Panels). Δεν λιώνει, δεν ρευστοποιείται και διατηρεί την σταθερότητά του για αρκετό χρόνο κατά την καύση χωρίς να αναδίδει τοξικά αέρια.
  • Δεν χρειάζεται ποτέ καμία προστασία και συντήρηση ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ και έχει όλα τα απαραίτητα γερμανικά πιστοποιητικά και εγγυήσεις. Επίσης είναι οικολογικό και ανακυκλώσιμο και δεν περιέχει διαλύτες και βαρέα μέταλλα.
  • Επίσης με το ίδιο υλικό μπορούν να κατασκευαστούν ΞΥΛΙΝΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ-ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ  και ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ.
  • Επίσης κατασκευάζονται ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΣΙΔΕΣ . Οι ξύλινες αυτές HPL περσίδες τύπου ISV είναι πολύ οικονομικότερες από IROKO, TIK, BAKIRAI και δεν χρειάζονται ποτέ συντήρηση, βερνίκι η βαφές.

 

  1. ( ALTERNATIVE1) ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ/ΦΡΑΧΤΗΣ  ΜΕ TO ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ «ΞΥΛΙΝΗΣ» ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ "glasscon ΞΥΛΙΝΟΙ WOODEN HPLΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ALTERNATIVE1"  ΣΕ ΣΤΕΝΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΥΦΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΚΟΛΛΗΤΟ. Διπλή επένδυση κατακόρυφων επιφανειών περίφραξης (μπρος - πίσω) με λωρίδες  ~ 100mm (βλ. σχέδιο glasscon KSILINI WOODEN HPL PERIFRAXI Altern 1 ). Τα πάνελ στηρίζονται στον υφιστάμενο μεταλλικό σκελετό με ειδικό σύστημα κόλλας.
  2. (ALTERNATIVE 2 & 3) ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ/ΦΡΑΧΤΗΣ ΜΕ TO ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ «ΞΥΛΙΝΗΣ» ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ "glasscon ΞΥΛΙΝΟΙ WOODEN HPLΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ALTERNATIVE2 & 3"  ΣΕ ΣΤΕΝΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ  :Επένδυση κατακόρυφων επιφανειών περιφραξης με λωρίδες  ~ 100mm. Τα ρητινικά πάνελ HPL MAX EXTERIOR  θερμικής ωρίμανσης, διπλής όψεως, τοποθετούνται ανάμεσα σε υφιστάμενους μεταλλικούς η ΙΝΟΧ ορθοστάτες (βλ. σχέδιa αρχεία glasscon KSILINI WOODEN HPL PERIFRAXI Altern 2 και glasscon KSILINI WOODEN HPL PERIFRAXI Altern 3).
  3. ΞΥΛΙΝΗ ΕΞΩΠΟΡΤΑ

Αν ενδιαφέρεστε για ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ υπάρχουν οι ακόλουθες λύσεις ( βλέπε εδώ )

Προστασία από τον ήλιο με ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ & ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ "BUS" GLASSCON.

Η σκίαση και η ηλιοπροστασία κτιρίων αποτελεί το A και το Ω στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ολική ενεργειακή αναβάθμιση κάθε κτιρίου ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο της αισθητικής του. Η GLASSCON διαθέτει πληθώρα λύσεων σκίασης που είναι εφαρμόσιμες σε κάθε είδους κτίριο, υπάρχον ή υπό κατασκευή.

Η GLASSCON AE, όντας πιστοποιημένος συνεργάτης της γερμανικής εταιρίας WAREMA (www.warema.de ), διαθέτει μακρά αποδεδειγμένη και έγκυρη γνώση και εμπειρία για να αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα έργα σκιασμού και ηλιοπροστασίας κτιρίων. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η εταιρία μας παρέχει ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ (όλα παράγονται από μία εταιρία και εγγυώνται άριστη συνεργασία και ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ) και είναι η μόνη εταιρία που φέρει όλα τα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ (ΕΝ Normes) και παρέχει ΕΓΓΥΗΣΗ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν τα συστήματα σκίασης της GLASSCON στα ακόλουθα έργα.

  • Κατοικία στην Γλυφάδα με ξύλινες HPL περσίδες (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝEΣ - ISV) /projects/isv-piladakis
  • στο νέο ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (ΑΚΤΩΡ) στην Εθνική οδό στην Κηφισιά με κινητές περσίδες αλουμινίου και external venetian blinds WAREMA (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝEΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΠΙΡΗΣ). /projects/aktor
  • κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας με σταθερές περσίδες αλουμινίου (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Θ. ΤΑΛΑΝΤΙΝΗΣ) /projects/dimitriou-korfos
  • στην BOSCH ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στο Κορωπί με κινητές περσίδες WAREMA (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝEΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΜΠΑΖΗΣ). /projects/bosch
  • στα νέα γραφεία και κτίριο πολυχώρων SHOP AND TRADE στην Πειραιώς με γυάλινες κατακόρυφες σταθερές περσίδες (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ) /projects/shop-trade
  • νέο κτίριο ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ με κινητές περσίδες αλουμινίου (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝEΣ ΧΑΡΡΥ ΜΠΟΥΓΑΔΕΛΛΗΣ) /projects/ote-patra
  • κτίριο στα χανια Κρήτης στην πλατεία Δικαστηρίων (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Γ. & Λ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ)  /projects/xania-persides
  • Κτίριο οφθαλμολογικής κλινικής ραλλάτου ATHENS EYE CLINIC στην ΓΛΥΦΑΔΑ με γυάλινες κινητές περσίδες (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝEΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ)  /projects/rallatou
  • σε 42 καταστήματα ALDI σε όλη την Ελλάδα με περσίδες external venetian blinds WAREMA
  • σε πάρα πολλά άλλα σημαντικά ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ & ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (π.χ ΟΙΚΙΑ Θ. ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ΟΙΚΙΑ Ν. ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ) και για περισσότερα έργα της GLASSCON (άνω των 230) ανέτρεξε εδώ /projects

 

Premium Files: 
GLASSCON DESIGN ANALYSIS - MOTORIZED GLASS SOLAR LOUVERS.pdf
GLASSCON BESPOKE BUILDING ENVELOPES - CUSTOM FACADES - OVERSIZE GLASS A4 31102019
Solar Shading Systems