PR-09.03


Η GLASSCON μελετάει και κατασκευάζει γυάλινα ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ αντιολισθητικά δάπεδα" glasscon FIRE-RATED GLASS FLOORS " με ειδικό ΠΥΡΑΝΤΟΧΟ σύστημα που αποτελείται από ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ υαλοπίνακα διπλής υάλωσης.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις αισθητικής και αρχιτεκτονικής, η τεχνολογία του γυαλιού και οι διεθνείς κανονισμοί & πρότυπα, επέτρεψαν την εύκολη πλέον εφαρμογή του γυαλιού, σε σύνθετες ΦΕΡΟΥΣΕΣ γυάλινες κατασκευές υψηλών απαιτήσεων, όπως αυτές των φερόντων γυάλινων δαπέδων και κλιμακοστασίων. Η χρήση των γυάλινων δαπέδων και σκαλοπατιών, εκτός από απολύτως σύγχρονη και ασφαλής εξασφαλίζει φωτισμό, διαφάνεια, φωτεινή διαπερατότητα, καθαριότητα και χαρίζει στο χώρο υψηλή αισθητική! Για αυτούς τους λόγους χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πληθώρα εφαρμογών (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κατοικίες, εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων κ.λ.π).

  • Τα δάπεδα "glasscon FIRE-RATED GLASS FLOORS "μπορούν να τοποθετηθούν όπου υπάρχουν απαιτήσεις φυσικού φωτισμού σε μη φωτιζόμενους χώρους και όπου η έκφραση του μοντέρνου χώρου απαιτεί τη διαφάνεια και την καθαρή αίσθηση του γυαλιού.
  • H εφαρμογή των γυάλινων δαπέδων "glasscon FIRE-RATED GLASS FLOORS ", μπορεί να γίνει σε όλους τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ η ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ χώρους, όπως ειδικά κτίρια, μουσεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικούς ή εκθεσιακούς χώρους, κατοικίες, καταστήματα, διαδρόμους κλπ.
  • Η ειδική χρήση και ο βαθμός ασφαλείας που απαιτούν αυτές οι γυάλινες ΦΕΡΟΥΣΕΣ κατασκευές απαιτούν την πλήρη στατική μελέτη & διαστασιολόγηση, τόσο των φέροντων υαλοπινάκων όσο και της φέρουσας μεταλλικής κατασκευής.
  • Η στατική μελέτη/διαστασιολόγηση, γίνεται από εξειδικευμένους μηχανικούς της εταιρίας μας βάσει των διαστάσεων του κάθε τεμαχίου, του τρόπου στήριξης - αμφιέριστα/τετραέριστα/σημειακά, των φορτίων (2-5 ΚΝ/sqm) μόνιμων και κινητών φορτίων βάσει ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΑ 1 ( Eurocode 1) ( βλέπε /facade/glass-structures-facade-engineering/facade-engineering-static-design-calculation-analysis.aspx ).
  • Η προσομοίωση της κατασκευής, όπου περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το είδος των πεπερασμένων στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν (γραμμικά, επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία κελύφους) και της ανάλυσης που θα εφαρμοστεί (γραμμική ελαστική, θεωρία 2ης τάξης μεγάλων μετακινήσεων μικρών παραμορφώσεων, ελαστική με ανακατανομή των φορτίων, πλαστική, δυναμική φασματική για φορτία από σεισμό).
  • Στον υπολογισμό των φορτίων (EC1 - EAK 2000) περιλαμβάνεται ο υπολογισμός των φορτίων που ασκούνται στην κατασκευή με βάση τον Ευροκώδικα 1 (EC1, ENV 1991 2-1, 2-3, 2-4) σε συνδυασμό με τον Ελληνικό Κανονισμό Φορτίσεων για τα στατικά φορτία και τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ 2000) για τις σεισμικές δράσεις. Επιπλέον περιλαμβάνονται και οι αντίστοιχοι συνδυασμοί βάσει των οποίων θα διαστασιολογηθεί η εκάστοτε κατασκευή σε επίπεδο λειτουργικότητας και οριακής αντοχής (ENV 1991 1-1).
  • Οι υαλοπίνακες « glasscon DGU FIRE RATED» αποτελούνται από  διπλούς υαλοπίνακες: α) επάνω υαλοπίνακας STRUCTURAL TEMPERED LAMINATED (TRIPLEX-LAMINATED), που αποτελείται από τρείς η τέσσερις κολλητούς με PVB υαλοπίνακες (κατάλληλη μεμβράνη Polyvinil Butyral), SECURIT/TEMPERED(ΨΗΜΕΝΟΙ), για αντοχή σε κρουστικά φορτία (πτώση αντικειμένων, πέτρες, αιχμηρά αντικείμενα κ.λ.π) όπως και σε μηχανικά και θερμικά φορτία.) σχεδιασμένος για φορτίο 2,5kn/m2, β) κάτω υαλοπίνακας πυράντοχος που προσδίδει στο σύστημα 60 λεπτά προστασία από τη φωτιά και ακεραιότητα του υαλοπίνακα.
  • Ο επάνω αντιολισθητικός τριπλός υαλοπίνακας ασφαλείας security triplex (TEMPERED/LAMINATED with SILK/SCREEN PRINTING) με αντιολισθητική μεταξοτυπία κατόπιν στατικής μελέτης για μόνιμα και κινητά φορτία  βάσει EUROCODE 1 και ειδικό πυράντοχο υαλοπίνακα που αποδίδει 30', 60' και 90' ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ αντίσταση στην ΦΩΤΙΑ. (ανάλογα με τις απαιτήσεις)
  • Μέγιστες διαστάσεις υαλοπινάκων: 1500*1500mm τετραγωνικού σχήματος και 1000*2000mm ορθογωνικού σχήματος.
  • Στον επάνω υαλοπίνακα εφαρμόζεται, εφόσον επιλεχθεί, επιπλέον ειδική αντιολισθητική επιφάνεια CERAMIC ANTI-SLIP FRIT( ανεξίτηλη ΑΝΤΙΟΛΙΣΘHΤΙΚΗ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ) με βούλες, γραμμές, καρό ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο επιλέξει ο μελετητής. ( βλέπε σχέδια και χρώματα /facade/αrchitectural-glass/silk-printing-glass.aspx )
  • Στο επίπεδο 6/8 του τριπλού/τετραπλού structural υαλοπίνακα εφαρμόζεται μαύρη περιμετρική ταινία από μεταξοτυπία για να αποκρύπτεται το προφίλ της διπλής υάλωσης.
  • Κεραμικές ταινίες, σιλικόνη, ταινίες καουτσούκ, για τη μόνωση του συστήματος
  • Πιστοποίηση σύμφωνα με τα BRITISH STANDARDS, ότι το σύστημα έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε 60 λεπτά αντίσταση στη φωτιά
  • Σχεδιασμός κατασκευαστικών λεπτομερειών σε AUTOCAD για την έγκριση πριν από την κατασκευή
  • Η τοποθέτηση των κατασκευών και των εξαρτημάτων GLASSCON γίνεται από έμπειρο προσωπικό και συνεργεία της εταιρίας μας σε όλη την Ελλάδα, με ειδικά εργαλεία (ελεγχόμενο δυναμόμετρο μέχρι 0,5 DaN/m κ.α.) και υψηλή ποιότητα κατασκευής.
  • Η GLASSCON AE, με την πολυετή εμπειρία της σε αντίστοιχα έργα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και με περισσότερα από 230 πλήρως αποπερατωμένα έργα (πατήστε εδώ για ΛΙΣΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ /projects.aspx,) , εγγυάται πλήρως τον ορθό σχεδιασμό, την ποιότητα και την στατική επάρκεια της εφαρμογής!

GLASSCON: Μοναδικές αρχιτεκτονικές λύσεις PREMIUM FAÇADES με τεχνολογία αιχμής

Για περισσότερα τεχνικά στοιχεία και πολλές φωτογραφίες εφαρμογών, παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε το site / , όπου αφού γίνεται μέλος στο site μας (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!) έχετε την δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές χρήσιμες πληροφορίες και DOWNLOAD ψηφιακών καταλόγων της εταιρίας μας. !  ( ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να κατεβάσετε (DOWNLOAD) αρχεία, φωτογραφίες, καταλόγους από το INTERNET SITE, πρέπει απαραιτήτως να είστε ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ. Μόλις καταχωρήσετε τα στοιχεία σας στο ΝΕΑ ΜΕΛΗ, θα σας αποσταλεί άμεσα αυτομάτως ένα email με τον προσωπικό σας κωδικό! Για να εγγραφείτε στο site μας πατήστε εδώ…)