PR-01.01


HPL 'ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ' χωρίς συντήρηση - Αντοχή και ποιότητα στο χρόνο 

Το σύστημα "glasscon FUNDERMAX TRESPA HPL" αποτελείται από ρητινικά πάνελ θερμικής ωρίμανσης. Προσφέρει τεράστιες δυνατότητες εφαρμογών σε προσόψεις κτιρίων και σε εσωτερικές επενδύσεις. Είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό προϊόν με μεγάλες αντοχές σε κρουστικά και θερμικά φορτία ενώ έχει αμέτρητες επιλογές χρωμάτων. Τα πάνελ στηρίζονται στον σκελετό με ειδικό σύστημα κόλλας, πιστοποιημένο και εγκεκριμένο από την FUNDERMAX/TRESPA. Το σύστημα αποτελείται από κόλλα ενός συστατικού με βάση πολυμερή της εταιρείας SIMSON ή SOUDAL και από διπλής όψης ταινία η οποία συγκρατεί τα πάνελ έως ότου η κόλλα ωριμάσει στην εφαρμογή της εντός 72 ωρών. Η εφαρμογή της κόλλας, περιορίζεται σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες όσον αφορά τη σχετική υγρασία και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εμφανής ή κρυφής μηχανικής στήριξης. Η τοποθέτηση του σκελετού και των πάνελ γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FUNDERMAX/TRESPA.

Περιγραφή, προδιαγραφές & τεχνικά χαρακτηριστικά των ΞΥΛΙΝΩΝ HPL ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (High Pressure Laminate ) της GLASSCON:

  1. Η μέγιστη διάσταση πανέλων fundermax HPL είναι 1,85 m * 4,10 m και μπορεί να κοπεί σε οποιαδήποτε διάσταση θέλουμε (ελεύθερη επιλογή καννάβου) και τα πάχη των πανέλων (6,8,10, 12 κ.λ.π) καθορίζονται από τον κάνναβο, τον τρόπο στήριξης και τα φορτία ανεμοπίεσης βάσει ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΑ 1 (EC1)
  2. Ο αρμός μεταξύ των πανέλων μπορεί να είναι  π.χ 8 - 10 - 12 mm ( 8 mm είναι το απολύτως minimum)  ΕΝΩ οι οριζόντιοι - κατακόρυφοι αρμοί μπορούν να διαφοροποιούνται.
  3. Το σύστημα ''glasscon ΞΥΛΟ HPL FUNDERMAX -HPL MAX EXTERIOR'' είναι ειδικά πάνελ εξωτερικής εφαρμογής αποτελούμενα από θερμοσκληραινόμενα υψηλής πίεσης ελάσματα (HPL) με το πρότυπο EN 438-6, και με εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία σε όλες καιρικές συνθήκες. Η εξωτερική επίστρωση αποτελείται από διπλά σκληρυμένες ακρυλικές ρητίνες πολυουρεθάνης. Παράγονται σε ειδικές πρέσες υπό υψηλή πίεση και υψηλή θερμοκρασία.
  4. Η ανάρτηση των πανέλων γίνεται πάνω σε μεταλλικό σκελετό (αλουμίνιο η χάλυβα) και εφαρμόζονται με ποικίλα συστήματα στήριξης ( κρυφό/κολλητό, με μηχανική στήριξη με πιρτσίνια, με εμφανείς βίδες κλπ.) δημιουργώντας μία εξωτερική αεριζόμενη πρόσοψη.
  5. Το υλικό glasscon HPL FUNDERMAX δεν γηράσκει, δεν σαπίζει, δεν αναπτύσσει μικροοργανισμούς, είναι απολύτως ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και διακρίνεται για την υψηλή αντοχή στις κρούσεις.
  6. Βαφές και σχέδια με spray (anti-graffiti) απομακρύνονται εύκολα με οργανικούς διαλύτες χωρίς κίνδυνο βλάβης του χρώματος της πλάκας.
  7. Η συμπεριφορά του υλικού στην φωτιά είναι εξαιρετική, και υπάρχει και πυράντοχο (F Panels). Δεν λιώνει, δεν ρευστοποιείται και διατηρεί την σταθερότητά του για αρκετό χρόνο κατά την καύση χωρίς να αναδίδει τοξικά αέρια.
  8. Δεν χρειάζεται ποτέ καμία προστασία και συντήρηση ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ και έχει όλα τα απαραίτητα γερμανικά πιστοποιητικά και εγγυήσεις. Επίσης είναι οικολογικό και ανακυκλώσιμο και δεν περιέχει διαλύτες και βαρέα μέταλλα.

ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ/ΦΡΑΧΤΗΣ  ΜΕ TO ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ «ΞΥΛΙΝΗΣ» ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ " glasscon ΞΥΛΙΝΟΙ WOODEN HPL ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ALTERNATIVE 1"  ΣΕ ΣΤΕΝΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΥΦΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΚΟΛΛΗΤΟ.

  • Διπλή επένδυση κατακόρυφων επιφανειών περίφραξης (μπρος - πίσω) με λωρίδες  ~ 100mm (βλ. σχέδιο glasscon KSILINI WOODEN HPL PERIFRAXI Altern 1 ).
  • Τα πάνελ στηρίζονται στον υφιστάμενο μεταλλικό σκελετό με ειδικό σύστημα κόλλας «ΚΟΛΛΗΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΥΣΤΗΜΑ».

ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ/ΦΡΑΧΤΗΣ ΜΕ TO ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ «ΞΥΛΙΝΗΣ» ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ "glasscon ΞΥΛΙΝΟΙ WOODEN HPL ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ALTERNATIVE 2 & 3"  ΣΕ ΣΤΕΝΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ .

  • Επένδυση κατακόρυφων επιφανειών περιφραξης με λωρίδες  ~ 100mm.
  • Τα ρητινικά πάνελ HPL MAX EXTERIOR  θερμικής ωρίμανσης, διπλής όψεως, τοποθετούνται ανάμεσα σε υφιστάμενους μεταλλικούς η ΙΝΟΧ ορθοστάτες  (βλ. σχέδιa αρχεία glasscon KSILINI WOODEN HPL PERIFRAXI Altern 2 και glasscon KSILINI WOODEN HPL PERIFRAXI Altern 3).

ΞΥΛΙΝΗ ΕΞΩΠΟΡΤΑ

  • Επίσης κατασκευάζονται ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΣΙΔΕΣ  ( στοιχεία, σχέδια κ,λ.π από PR-06.03 ).